“Dit jaar komt het er dan toch van. Ik ga meer uit handen geven.”

Dit is de eerste zin uit een e-mail die ik begin januari ontving van een ondernemer uit Brabant. Een ondernemer met ambitie. Een ondernemer die zijn plannen voor 2018 op een rijtje had gezet en zich al snel besefte dat hij al die plannen onmogelijk in zijn eentje kan realiseren.

Deze ondernemer nam de stap om werk uit handen te geven aan een virtual assistant (VA).

Inmiddels zijn we een paar weken verder en hebben we al aardig wat zaken in gang gezet: een volledig projectoverzicht voor 2018, een social media strategie, een planning voor blogs en artikelen, en nog heel veel meer. Zijn business gaat stappen maken dit jaar.

 

Werkdruk

De werkdruk bij ondernemers ligt vaak heel hoog. Naast het werken met klanten komen er zo ontzettend veel andere taken om de hoek kijken: je website onderhouden, je nieuwsbrief verzenden, je social media kanalen bijhouden, administratie, acquisitie, en ga zo maar door.

Ondanks deze hoge werkdruk staan ondernemers niet altijd even open voor ondersteuning van buitenaf. Met alle gevolgen van dien: veel uren draaien, weinig tijd voor gezin en hobby’s, veel stress en een grote kans op een burn-out. En niet te vergeten: al deze beslommeringen staan groei van je bedrijf in de weg….

 

Werk uitbesteden

Als ondernemer moet je op zo’n moment toch echt een keuze maken. Waar wil jij je kostbare tijd aan besteden? Wat vind je leuk om te doen en wat niet?

Durf praktische taken uit te besteden aan een virtual assistant. Door praktische, organisatorische en secretariële taken uit te besteden aan een VA, krijg jij je handen vrij om andere werkzaamheden op je te nemen; werkzaamheden die je meer omzet opleveren.

Ik hoor je denken: maar kan ik dat wel betalen? Tsja, natuurlijk kost een VA geld. Maar de meeste VA’s kun je al inschakelen voor een paar uurtjes per week. En die uurtjes die jij niet hoeft te besteden aan al die praktische en organisatorische taken, kun jij besteden aan het werken met klanten. En dat levert je als het goed is veel meer op. De investering die jij doet in een VA, verdien je snel genoeg terug.

 

Ben jij toe aan een VA?

Veel ondernemers vinden het best spannend om de stap te maken om een VA in te schakelen. Wanneer je gewend bent om alles alleen te doen, is het “loslaten” best lastig. Snap ik. Maar wanneer jij verlangt naar meer rust, focus, tijd en groei, dan is het een stap waarvan je absoluut geen spijt zult krijgen.

Ben jij, net als de ondernemer uit Brabant, iemand met ambitie? Wil je stappen maken met je bedrijf? Dan ben je zeker toe aan een VA.

Wil je eens (vrijblijvend) sparren over wat ik als VA voor jou en je bedrijf zou kunnen betekenen? Neem dan contact met me op. Ik maak graag tijd voor je vrij.

GRATIS E-BOOK

57 ONLINE TOOLS

SCHRIJF JE IN OP MIJN E-MAILLIJST EN ONTVANG MIJN GRATIS E-BOOK MET 57 ONLINE TOOLS DIE HET ONDERNEMEN MAKKELIJKER MAKEN.

Nog even dit....

Dank je wel voor je inschrijving!